Ženska ljepota u Iranu, Mijanmaru, Indoneziji, Peruu, Kini, Etiopiji… - Ponosna žena

Ženska ljepota u Iranu, Mijanmaru, Indoneziji, Peruu, Kini, Etiopiji…

Rumunska fotografkinja Mihaela Noroc otisnula se na put oko svijeta sa željom da svijetu predstavi žensku ljepotu u različitim kulturama. “Ljepota je posvuda i ne zavisi od kozmetike, novca, rase ili društvenog statusa, suština je da budete to što jeste”, objašnjava Noroc.

Mihaela je na svom putovanju kroz 37 država upoznala stanovnike urbanih i ruralnih krajeva Perua, Kolumbije, Brazila, Irana, Indonezije, Kine, Japana, Mijanmara, Rumunije, Kube, Australije, Ekvadora, Etiopije, Novog Zelanda, Amerike, Etiopije, birajući mlade žene koje plijene ljepotom i energijom, istovremeno slaveći kulturne različitosti naše planete.

Zajedničko svim fotografisanim ženama je njihova mladost, jer je Noroc namjerno birala pripadnice svoje generacije, uz objašnjenje da takav izbor olakšava upoređivanje razlika među kulturama, a ne generacijama.

“Možda će se za pedeset godina sve žene, iz svih krajeva svijeta, odijevati i ponašati isto, zbog toga se nadam da će moj projekat ostati svjedočanstvo jednog vremena, njegovih kultura i tradicija”, rekla je Mihaela.

izvor: urbanmagazin.com
Share on Google Plus

About Unknown

0 komentari:

Objavi komentar