KORISTAN RECEPT: Zašto treba sisati bijeli luk (češnjak) - Ponosna žena

KORISTAN RECEPT: Zašto treba sisati bijeli luk (češnjak)



Uzimaju se mali režnji češnjaka, stavljaju se u usta i natapaju pljuvačkom, “šetajući” ga po usnoj šupljini. Ova procedura se radi ujutro tokom 30 minuta, kada je u našim ustima “smetlište”.

Efekt sisanja češnjaka zaista je zapanjujući. Slina, zajedno s hranjivim korisnim tvarima dospijeva u krv, čisti krvne žile i limfu. Takođr, češnjak jača usnu šupljinu i desni prestaju krvariti.

Nakon procedure, češnjak treba ispljunuti i oprati zube. Ako se i nakon pranja zubi osjeća miris češnjaka, dobro je ubaciti u usta zrno kafe ili malo peršunovog lista.

Izvor: zanimljivostiizsvijetana.blogspot.com
Share on Google Plus

About Anonimno

0 komentari:

Objavi komentar