Limun je pun vitamina C i zato ga trebamo unositi u naš organizam. Možemo ga staviti u čaj, praviti limunadu ili dodavati salatama.
Ipak, trebali biste znati da je vitamin C termolabilan i zato limun ne stavljajte u vruć čaj, već sačekajte da se ohladi kako ne bi izgubio svoje ljekovito svojstvo.
I limunova kora jeveoma korisna, a ta korisnost se ogleda u njenom svojstvu da vas oslobodi bolova u zglobovima.
To je zato što posjeduje esencijalna ulja i djeluje antiupalno. Na ova dva načina možete iskoristiti limunovu koru u te svrhe:
Operite fino koru od limuna, a zattim je naribajte i stavtie na bolno mjesto. Prekrijte zavojem i ostavite da stoji 2 sata.
Uzmite 2 limuna, ogulite ih, a zatim tu korus tavizte u staklenu bocu. Prelijte maslinovim uljem i dobro zatvorite. Ostavite da stoji tako 2 sedmice. Nakon tog perioda, umočite gazu u to ulje i nanesite na bolno mjesto, te pokrijte zavojem i ostavite malo da odstoji, a zatim sklonite.
Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi, a za više članaka o prirodnim lijekovima posjetite našu stranicu i podijelite sa vašim prijateljima.
Uzmite 2 limuna, ogulite ih, a zatim tu korus tavizte u staklenu bocu. Prelijte maslinovim uljem i dobro zatvorite. Ostavite da stoji tako 2 sedmice. Nakon tog perioda, umočite gazu u to ulje i nanesite na bolno mjesto, te pokrijte zavojem i ostavite malo da odstoji, a zatim sklonite.
Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi, a za više članaka o prirodnim lijekovima posjetite našu stranicu i podijelite sa vašim prijateljima.
0 komentari:
Objavi komentar