JEDNOSTAVNE ČOKOLADNE PUDING KOCKE - Ponosna žena

JEDNOSTAVNE ČOKOLADNE PUDING KOCKE


Sastojci
100 g keksa petit beurre
500 ml mlijeka
1 Puding čokolada Dolcela
200 ml Šlaga 5+ Dolcela
1 Šlag fix Dolcela
60 g jagoda
120 g čokolade za kuhanje (ili mliječne)


Priprema
1.
U posudu ili kalup četvrtastog oblika posložite kekse petit beure tako da su stjenke kalupa kompletno obložene keksima.
2.
U posudi zakuhajte mlijeko i dodajte puding od čokolade. Skuhani puding izlijte u posudu s keksima.
3.
Vrhnje za šlag istucite pjenjačom, dodajte mu Šlag fix, jagode izrežite na manje komadiće, dodajte šlagu i popunite ostatak kalupa šlagom i jagodama. Sve skupa stavite na hlađenje.
4.
Čokoladu za kuhanje ili mliječnu (po želji i ukusu) otopite na pari u zdjeli. Čokoladom prelijte kolač tako da sve stijenke i svi dijelovi kolača budu prekriveni čokoladom.
Posluživanje
Ohlađeni kolač od pudinga okrenite tako da bude u suprotnom položaju od početnog. Poslužite kolač na tanjur ili dasku gdje ćete ga rezati na dva jednaka djela.
Ukrasite jagodama i šlagom.
Savjet
Puding dobro ohladiti.
Mala tajna
Ako nemate pravokutni oblik kalupa, koristite okrugli ali onda kekse usitnite u mikseru i stavite ih na dno kalupa. Skuhani puding izlijte na kekse i ohladite. Šlagom premažite puding i odozgo posložite jagode.
Napomena
Šlag i vrući puding u doticaju se tope!
Ohladiti u pretincu za duboko zamrzavanje

IZVOR: COOLINARIKA.COM
Share on Google Plus

About Unknown

0 komentari:

Objavi komentar