Šumski kolač! Kombinacija najjeftiniji sastojaka! - Ponosna žena

Šumski kolač! Kombinacija najjeftiniji sastojaka!


Sastojci     
 BISKVIT: 
200 g brašna       
70 g gorkog kakaa       
200 g šećera       
1 žličica praška za pecivo       
malo soli       
150 ml mlijeka       
1 vanilin šećer       
100 ml ulja       
150 ml vruće vode      
1 jaje      
KREMA OD ŠUMSKOG VOĆA: 
300 g smrznutog šumskog voća Ledo      
 40 g gustina       
80 g šećera       
100 ml vode       
40 g maslaca      
KREMA OD VANILIJE: 
500 ml mlijeka       
70 g šećera       
1 vanilin šećer      
 2 pudinga od vanilije      
 aroma vanilije       
70 g maslaca       
100 ml vrhnja za šlag      
ČOKOLADNA GLAZURA: 
100 ml vrhnja za šlag       
130 g čokolade za kuhanje 
Priprema Težina:     
Srednje zahtjevno     
1     BISKVIT: 
Brašno, pzp, kakao, šećer, sol, vanilin šećer sjediniti te postepeno dodati u smjesu od jaja, mlijeka, ulja. Na kraju dodati vruću vodu i sve dobro izmiksati.     Smjesu izliti u pleh od pećnice prekriven papirom za pečenje i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta (provjeriti čačkalicom).     Pečeni biskvit izvaditi iz pleha , okrenuti naopako i prerezati po širini te ostaviti da se ohladi.          
KREMA OD ŠUMSKOG VOĆA: Šećer i smrznuto voće staviti u posudu te pustitti da se otopi.     Kada se voće otopilo posudu staviti na vatru i pustiti da voće prokuha.     Gustin rastopiti u vodi te dodati u prokuhano voće i skuhati gustu kremu. Maknuti sa vatre, malo ohladiti i umiješati maslac. Dobro izmiksati.     Toplom kremom premazati donji dio biskvita.         
 KREMA OD VANILIJE: 400 ml mlijeka, aromu vanilije i šećer staviti na vatru da zakuha. Puding i vanilin šećer uniješati u ostatak mlijeka te sve zajedno sjediniti i skuhati gustu kremu.     U topli puding umiješati maslac, a kada se potpuno ohladi dodati 100 ml vrhnja za šlag i sve zajedno izmiksati tako da dobijemo gustu i svilenkastu kremu.     Kremu rasporediti po kremi od šumskog voća, zatim staviti drugi dio biskvita te ga tanko premazati kremom od valije.     Na kraju napraviti glazuru tako da na pari otopimo čokoladu u vrhnju za šlag.     Čokoladnom glazurom preliti kolač ostaviti na hlađenju preko noći.      
izvor : coolinarika.com

Share on Google Plus

About Unknown

0 komentari:

Objavi komentar