Voćna torta bez pečenja, laganog okusa, brza za pripremu. Najbolje vrijeme za pripremu ove torte je svakako ljeto, međutim s obzirom da danas su sve vrste voća dostupne u bilo koje doba godine, možemo se počastiti ovom poslasticom i u zimskim danima.
Sastojci za bazu:
- 120 grama suhog keksa ili keksa sa maslacem
- 100 grama corn flakes
- 150 g maslaca
Sastojci za kremu od jogurta:
- 500 grama krem jogurta s okusom vanilije
- 6 gr želatine (ili 3 listića)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 4 žlice mlijeka
Sastojci za žele od višanja i jagoda:
- 500 grama višanja
- nekoliko komada jagoda
- 100 ml vode
- 2 žlice limunovog soka
- 60 g šećera
- 6 gr želatine (ili 3 listića)
Za ukras:
- jagode
Priprema:
Stavite u mikser keks i corn fleks, da ih skroz smrvi, zatim u zdjeli ih zaliti sa rastopljenim maslacem (otopiti ga u mikrovalnoj ili na pari). Kalup cca 22 cm obložiti papirom za pečenje, te smjesu rukom dobro pritisnuti da ravnomjerno prekrije dno kalupa.
Želatinu natopiti u vodu da omekša i nakon 10-ak minuta staviti je u mlijeko. Slatko vrhnje (prethodno rashlađeno) dobro izmiksati, zatim izmješati sa jogurtom od vanilije i dodati mlijeko sa lističima želetine. Kada je smjesa gotova (svi sastojci dobro promješani) izliti u kalup i ostaviti 2 sata u hladnjak.
Žele od višanja i jagoda:
Najbolje početi pripremu nakon 2 sata što je ostatak torte u hladnjaku (jer u protivnom želeće se stvrdnuti u posudi). Želatinu otopiti u 100 ml vode, višnje iu nekoliko komada jagoda izmiksati u mikseru. Kada je masa dobro izmiksana uliti u to vodu sa želatinom te lagano preliti preko torte. Ukrasiti sa jagodama.
www.recepti-svijeta.com
0 komentari:
Objavi komentar