Sastojci
– 1/2 kg krompira
– 350 g mljevenog mesa
– 1 crni luk
– 1 mrkva
– 2 crvene paprike (150 g)
– 1/2 l vrele vode
– 200 g pasiranih rajcica
– 50 ml vrhnja za kuhanje
– vegeta ,persun,paprika,biber
– 1/2 kg krompira
– 350 g mljevenog mesa
– 1 crni luk
– 1 mrkva
– 2 crvene paprike (150 g)
– 1/2 l vrele vode
– 200 g pasiranih rajcica
– 50 ml vrhnja za kuhanje
– vegeta ,persun,paprika,biber
Priprema
Krompir sjeci na cetvrtine ili još sitnije kako vama odgovara,luk na sto sitnije,mrkvu na kocke, papriku po zelji. U vecoj,dubljoj tavi zagrijati ulje te proprziti mljeveno meso koje cete odmah zaciniti sa vegetom,paprikom.
Krompir sjeci na cetvrtine ili još sitnije kako vama odgovara,luk na sto sitnije,mrkvu na kocke, papriku po zelji. U vecoj,dubljoj tavi zagrijati ulje te proprziti mljeveno meso koje cete odmah zaciniti sa vegetom,paprikom.
Dodati mesu crni luk i pustiti da se dobro uprzi,cjelo vrjeme mjesati. Dodati krompir i mjesati par minuta,te dodati pasiranu rajcicu,persun,mrkvu,usuti popotrebi tekucine i pustiti da se tako pirja jedno 15 minuta pa dodati papriku,zaciniti jos po potrebi usuti ostalu tekucinu,vrhnje i pusiti na laganoj temperaturi da se kuha dok krompir ne bude kuhan.
0 komentari:
Objavi komentar