Puding torta u koju uopšte ne ide puding postala je apsolutni hit među poslasticama u Turskoj, pa se tako brzinom svetlosti proširila internetom.
Sastojci:
300 g keksa
800 ml mleka
2 kašike brašna
3 kašike gustina
1 šolja šećera
1 kašika putera
2 kašike kakaoa
2 banane
pola šolje mlevenih orašastih plodova po želji
300 g keksa
800 ml mleka
2 kašike brašna
3 kašike gustina
1 šolja šećera
1 kašika putera
2 kašike kakaoa
2 banane
pola šolje mlevenih orašastih plodova po želji
Priprema:
1. U šerpi izmešati praškaste sastojke – brašno, kakao, gustin i šećer. Lagano umešajte mleko, neprestano mešajući žicom. Stavite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dobićete smesu sličnu pudingu. Dodajte puter i kuvajte još malo dok se ne rastopi.
1. U šerpi izmešati praškaste sastojke – brašno, kakao, gustin i šećer. Lagano umešajte mleko, neprestano mešajući žicom. Stavite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dobićete smesu sličnu pudingu. Dodajte puter i kuvajte još malo dok se ne rastopi.
2. Na radnoj površini ili stolu raširite veći komad providne folije, pa počnite da ređate keks. Poređajte četiri reda po tri keksa, pa premažite skuvanim puding-filom.
3. Blago razmažite špatulom – nema potrebe da pokrijete baš svaki milimetar keksa, kao ni da redovi keksa budu spojeni. Naprotiv, biće vam lakše ako budu blago odvojeni. Ponovite postupak sa još jednim redom keksa.
4. Treći red keksa poređajte, ali sredinu preskočite. U sredinu umesto keksa stavite banane presečene na pola.
3. Blago razmažite špatulom – nema potrebe da pokrijete baš svaki milimetar keksa, kao ni da redovi keksa budu spojeni. Naprotiv, biće vam lakše ako budu blago odvojeni. Ponovite postupak sa još jednim redom keksa.
4. Treći red keksa poređajte, ali sredinu preskočite. U sredinu umesto keksa stavite banane presečene na pola.
0 komentari:
Objavi komentar