Tijesto
250 g zobenih pahuljica
80 g maslaca/margarina
3 žlice meda
Krema
500 g svježeg sira
400 g malina (ili mješavine bobičastog voća)
500 ml slatkog vrhnja
6 žlica meda
250 g zobenih pahuljica
80 g maslaca/margarina
3 žlice meda
Krema
500 g svježeg sira
400 g malina (ili mješavine bobičastog voća)
500 ml slatkog vrhnja
6 žlica meda
Priprema
1.
Pripremite si kalup. Možete koristiti koji god kalup jer se bez problema vade kocke kolača/torte van. Ako ćete za tortu, onda umite onaj okrugli, gdje se bočne stijenke mogu odvaliti
2.
Namažite kalup maslacem.
3.
Izmiksajte pahuljice u mikseru (za kavu) ili multipraktiku i pomiješajte s rastopljenim medom i maslacem.
4.
Tu smjesu utisni u kalup i stavi na 1 sat u hladnjak.
5.
Sir dobro umutite, bez grudvica – ja to najbolje sa štapnim ili multipraktikom.
6.
Izmiksaj slatko vrhnje te mu dodaj sir i med i na kraju zgnječene maline (ostavite 20 za ukras).
7.
Tu dobro izmiješanu kremu stavi na tijesto i ostavi u hladnjaku neka 2 sata da se stegne.
8.
Ukrasiti malinama prije posluživanja i voila!
Posluživanje
Ja sam pravila kao kolač, tako da su slike kao kocke kolača. Tijesto je fantastično, neobično i ukusno, spoj pahuljica i meda….. Možete napraviti dan ranije, a i ne trošite struju jer se ne peče! Pomoć u kuhinji od moje svesrdne prijateljice Cane….
Pronašla u pyrus-ovoj kuharici.
1.
Pripremite si kalup. Možete koristiti koji god kalup jer se bez problema vade kocke kolača/torte van. Ako ćete za tortu, onda umite onaj okrugli, gdje se bočne stijenke mogu odvaliti
2.
Namažite kalup maslacem.
3.
Izmiksajte pahuljice u mikseru (za kavu) ili multipraktiku i pomiješajte s rastopljenim medom i maslacem.
4.
Tu smjesu utisni u kalup i stavi na 1 sat u hladnjak.
5.
Sir dobro umutite, bez grudvica – ja to najbolje sa štapnim ili multipraktikom.
6.
Izmiksaj slatko vrhnje te mu dodaj sir i med i na kraju zgnječene maline (ostavite 20 za ukras).
7.
Tu dobro izmiješanu kremu stavi na tijesto i ostavi u hladnjaku neka 2 sata da se stegne.
8.
Ukrasiti malinama prije posluživanja i voila!
Posluživanje
Ja sam pravila kao kolač, tako da su slike kao kocke kolača. Tijesto je fantastično, neobično i ukusno, spoj pahuljica i meda….. Možete napraviti dan ranije, a i ne trošite struju jer se ne peče! Pomoć u kuhinji od moje svesrdne prijateljice Cane….
Pronašla u pyrus-ovoj kuharici.
izvor: COOLINARIKA.COM
About Unknown
0 komentari:
Objavi komentar