Kore premazuju se smjesom u koju ide kvasac, jaja, mlijeko, ulje i brašno i sa filom od sira i jaja. Pravi se sa gotovim korama a izgleda kao da je razvijana oklagijom. Nama se baš dopala…
Sastojci
– 500 gr kora za pitu
– 300 gr sira
– 2 jajeta
– ulje
– so
Premaz:
– paketić kvasca
– malo šećera
– so
– 3 jajeta
– 4 šoljice mlijeka
– 2 šoljice ulja
– 22 kašike mekog brašna
– 500 gr kora za pitu
– 300 gr sira
– 2 jajeta
– ulje
– so
Premaz:
– paketić kvasca
– malo šećera
– so
– 3 jajeta
– 4 šoljice mlijeka
– 2 šoljice ulja
– 22 kašike mekog brašna
Priprema
Premaz za kore:
U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem.
Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke.
Fil od sira:
Premaz za kore:
U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem.
Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke.
Fil od sira:
Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti.
Staviti koru i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati.
Na treću koru staviti fil od sira.
Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.
Staviti koru i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati.
Na treću koru staviti fil od sira.
Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.
0 komentari:
Objavi komentar